به گفته کارشناسان محيط زيست منشا ريز گردها شمال آفريقا، عربستان و تالابهاي نابود شده بينالنهرين حد فاصل مرز بين ايران و عراق است، اگرچه دولت اقداماتي را به منظور مقابله با پديده گرد و غبار انجام داد اما همگي بينتيجه بودند.

يکي از استانهايي که همواره در معرض تهديد گرد و غبار قرار دارد کرمانشاه است که جزو بزرگ ترين قربانيهاي اين پديده محسوب ميشود اما با اين وجود تاکنون دولت اقدام مؤثري براي حل مشکل ريز گردها در اين استان انجام نداده است.
پنجمين روز متوالي؛ جولان گرد و غبار در آسمان کرمانشاه
سازمان هواشناسي کرمانشاه ميزان غلظت رزگردها در آسمان استان را در وضعيت هشدار و بالاتر از استانداردهاي جهاني دانست و از ادامه اين روند در روزهاي آينده خبر داد.
شاهرخ پارسا مديرکل هواشناسي استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار مغرب اظهار داشت: کاهش ديد افقي در مناطق مرزي استان به يک کيلومتر رسيده است.
وي بيان داشت: در حال حاضر ديد افقي در شهرستان قصرشيرين دو کيلومتر، سرپلذهاب به يک کيلومتر، گيلانغرب به پنج کيلومتر، اسلامآباد غرب به 6 کيلومتر، روانسر و هرسين به 7 کيلومتر و کرمانشاه 8 کيلومتر است.
مديرکل هواشناسي استان کرمانشاه افزود: هواي استان کمي تا قسمتي ابري در برخي نقاط بهويژه نقاط مرزي غبارآلود است که انتظار ميرود بهتدريج از غلظت غبار کاسته شود.
به گفته پارسا، در ادامه فعاليت سامانه ناپايدار مستقر در جو منطقه هواي استان همچنان تا صبح روز سهشنبه در برخي ساعات با وزش باد نسبتا شديد، افزايش ابر و در برخي نقاط رگبار موقت باران و رعد و برق پيشبيني ميشود.

ابتکار: مردم بايد با ريزگردها کنار بيايند
ابتکار دولت تدبير و اميد براي مردم اما جاي تعجب دارد؛ آنجا که معاون رييس جمهور به جاي ارائه راهکار و پيگيري موضوعي که با جان مردم رنجديده استان هاي غربي و جنوب غربي ارتباط دارد ، اعلام مي کند مردم بايد با ريزگردها کنار بيايند !
تاسف آور آنجا که معصومه ابتکار به عنوان رييس سازمان حفاظت از محيط زيست وعده چندين ساله وجود ريزگردها در آسمان کشور را مي دهد و تاکيد مي کند که راه حلي براي اين مشکل وجود ندارد.
معصومه ابتکار در هجدهمين همايش روز جهاني آسم با بيان اينکه آلودگيهاي محيط زيست نقش بسيار مهمي در بروز بيماريها دارد، گفت: سازمان بهداشت جهاني ۳۵ تا ۴۰ درصد بيماريها را ناشي از مشکلات محيطي ميداند.
رييس سازمان حفاظت از محيط زيست با بيان اينکه بايد مردم در زمينه کاهش آلودگي هوا مشارکت کنند و از تردد با خودروهاي شخصي در شهر بپرهيزند، گفت: در بحث پديده گرد و غبار، تغيير آب و هوا در شمال آفريقا و غرب آسيا، همچنين کاهش بارندگي و افزايش دما، درست نبودن الگوي مصرف آب و جنگ و درگيري در منطقه و همچنين رهاسازي مناطق کشاورزي بسيار موثر است و همين امر باعث ميشود که از سوي کشور عراق، مرزهاي سوريه و بيابانهاي عربستان طوفان گرد و خاک به سوي ما بيايد.
معاون رييس جمهور تصريح کرد: در موضوع گرد و غبار هيچ مسئولي نميتواند به مردم وعده دهد که اين مشکل تا چند سال آينده حل ميشود و مردم بايد با مشکل گرد و غبار کنار بيايند.
انتهاي پيام/گ